Followers

Wednesday, June 29, 2011

BERSIH 5.0


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIMSARANAN UNTUK MENGGERAKKAN BERSIH 5.0Hati kita. Bersih atau Kotor?

Setiap hari, hati kita terdedah kepada "kepanasan" udara jahiliyah (menghirup bau-bau dosa, maksiat dan noda) yang akan menyairkan serta melunturkan keimanan kita kepada Allah SWT.

" Bayangkan, keimanan kita luntur!"

Suasananya panas, membahang dan mendidihkan - jiwa kita yang asalnya disimbahi ketenangan, kebahagiaan dan ketenteraman ruh iman kian hilang keasliannya. Hati dipenuhi dengan kegelisahan, ketidaktentuan dan bebanan jiwa yang memberatkan. Terkena kemudaratan jahiliyah.

" Hati kian hitam, kotor, jijik, kaku dan semakin gersang!."

Pedulikah kita tentang hakikat BERSIH hati yang perlu diservis setiap hari? Bahkan, soal ini jarang sekali mendapat keutamaan dalam agenda seharian manusia. Betulkan kenyataan ini?

Tuntutan BERSIH HATI (BERSIH). Lima penawar hati (5.0) yang akan menjernihkan semula nurani anda. Ia akan mencahayakan kembali cahaya putih di dalam jiwa anda.

Jom BERSIH HATI dengan 5 penawar hati! Inilah dia BERSIH 5.0. Tuntutan yang perlu digerakan dalam kehidupan kita setiap hati. Ayuh, HATI anda mempunyai hak yang harus ditunaikan sesegera mungkin.

BERSIH 5.0


[1] Bersahabat dan bergaul dengan orang-orang yang soleh.


[2] Sentiasa membaca Al-Quran dengan tadabur, khusyuk dan mengingsafi.


[3] Memelihara perut daripada makanan yang HARAM


[4] Melakukan solat malam (tahajud)


[5] Selalu berzikir dan berdoa kepada Allah SWTLima penawar hati ini, merupakan saranan oleh Imam Abul Laith al-Samarqandi, di dalam Kitab Tanbihul Ghafilin.Semoga ia bermanfaat untuk kita semua. Ayuh, kita gerakan BERSIH 5.0!

Pesanan ikhlas daripada penaja :

1 comment:

Aq Hamba said...

nice sharing...BERSIH sgt dituntut dalam Islam...hanya dgn keBERSIHan, perkara2 baik yg lain akan hadir..insyaALLAH...

stat tracker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme